Derome Anneberg

Luja trimmede den gamle båndsav

Derome kendte Luja fra tidligere opgaver, og Lujas engagement i at løse opgaven betød, at han fik endnu en stor opgave for den svenske trævirksomheds filial Anneberg.

Skal båndsaven renoveres eller er det bedre at købe en ny?

Det spørgsmål måtte Elias Brag, der er filialchef på høvleriet Derome Annebergsågen AB, stille sig selv, da den gamle båndsav ikke længere fungerede optimalt.

Svaret blev, at den gamle sav er blevet renoveret og trimmet i samarbejdet med Luja.

- Luja har renoveret en gammel båndsav her på Annebergsågen, og vi købte også et fremføringsanlæg af Luja, fortæller Elias Brag.

Annebergsågen er en del af Derome, som også tidligere har benyttet Luja.

Derome Anneberg case

- Vi har kendt til virksomheden i et par år, og vi har også købt ydelser før. Men dette job var det største hidtil. Men Luja har et godt ry, og vi havde gode erfaringer fra tidligere, siger Elias Brag og uddyber:

- Søren Luja engagerer sig meget for at få maskinerne til at arbejde bedst muligt, og det er også det, vi har lært at forvente af ham.

Derome Anneberg case

Højere hastighed

Resultatet er heller ikke udeblevet denne gang.

- Vi behøvede ikke at købe en ny båndsav. Det var nok at trimme den gamle, og Luja hjalp os også med at få gang i saven igen efter renoveringen, fortæller han.

Båndsavnen kører generelt meget bedre nu end før renoveringen. Vi kan køre med højere hastigheder, vi har finere overflader og en længere driftstid, fortæller Elias Brag.

Hvor hurtigt investeringen har tjent sig ind, kan Elias Brag ikke sige. Og selvom fremføringsanlægget har drillet en lille smule i starten, så har saven i almindelighed fungeret godt.

Derfor er Elias Brag også helt sikker på, hvad Lujas speciale er.

- Luja er meget god til båndsave generelt. Vores forventninger er opfyldt, og jeg vil anbefale ham videre.

Hent referenceblad (PDF)Se flere cases

Fakta

Virksomheden Derome er stiftet af snedkeren Karl Andersson i 1947 med en enkelt rundsav. I dag er Derome en af de førende savværksindustrier i det sydlige Sverige.

Derome logo

Annebergsågen er en filial under Derome, og her produceres 70-80.000 m³ fyrretræ om året, hvoraf ca. 60.000 m³ høvles.
Annebergsågen har eget høvleri og en trykimprægneringsanlæg, hvor en stor del af produktionen behandles. Anneberg er placeret tæt på Göteborg og leverer en stor del af sine produkter til det vestsvenske marked. Derudover eksporteres også til fx Nordafrika og Storbritannien.

Annebergsågen blev stiftet i 1947 af brødrene Bertil og Ake Ericson. De begyndte med at fremstille fiskekasser, og i 1955 begyndte produktionen af små hytter. Senere lancerede præfabrikerede huse for selvbyggere.

I 1981 blev Anneberg overtaget af Derome Gruppen, og siden er der gennemført massive investeringer, der har øget kapaciteten betydeligt.

Det udførte LUJA Sawtech:

Hos Anneberg Sågen har Luja flyttet, opgraderet og ombygget en Jonsered BKM Twin. Vi har bl.a. bomberet hjulene, bygget ny bladstyring, monteret nyt smøre/skrabesystem. Maskinbordet er renoveret og vi har monteret nye fremtrækskassetter.

Vi har arbejdet med at få området omkring saven gjort let tilgængeligt og vi har designet ny spåntragt.

Luja har haft hovedansvaret for projektet omkring saven i samarbejde med lokale folk og Annebergs egne folk.

Ønsker du at optimere din produktion?

Vi tilbyder tre forskellige løsningsmodeller for vores kunder, som matcher deres individuelle behov for involvering: Project, Service Solution og Premium Solution.