Pontrilas Sawmills

Stigning i produktionen på 20%

Engelske Pontrilas Sawmills har øget både produktion og kvalitet. Luja har nu ansvar for, at alle savene performer – og yder også support til savværkets eget team.

En 20% fremgang i produktionen er noget, der kan mærkes – især når kvaliteten også følger med, og der tilmed er færre stop i produktionen.

- LUJA har færdiggjort arbejdet med opgraderingen af alle vores save og har løbende kontrol med maskinerne, fortæller Brian Pugh, der er driftchef på Pontrilas Sawmills i England.

- Det, han har udført, har været succesfuldt, og vi er tilfredse.

Pontrilas er LUJAs første engelske kunde, og samarbejdet har varet et par år nu.

Pontrilas Sawmills case 1

Allerede efter få måneders arbejde kunne Brian Pugh se resultater, så i dag har LUJA ansvar for, at savene performer konstant. Der bliver gennemført et stort serviceeftersyn hvert år samt løbende kontrol flere gange om året. Desuden rykker LUJA ud, hvis der er mistanke om, at noget ikke kører optimalt.

Fokus er på stop-tid, den bedste udnyttelse af råstoffet, en god kvalitet i de færdige produkter - og hvordan savbladene performer.

Support til medarbejdere

- Vi blev introduceret til LUJA af en vores leverandører i begyndelsen af 2012. Vi havde et møde med indehaver Søren Luja Hansen, hvor han fortalte om, hvordan han kunne hjælpe os.

- Han inviterede os på et besøg i Sverige hos en af hans andre kunder. Her kunne vi se, hvad han havde udført, og vi besluttede os til at samarbejde med ham, fortæller Brian Pugh.

Pontrilas Sawmills har tre savgrupper, og LUJA har blandt andet arbejdet med smøresystemet og med opretning af savene.

Pontrilas Sawmills case 2

- Efter det første besøg i 2012 var fremføringshastigheden allerede øget med 20%, og forbruget af savblade var halveret. Nu kan savbladene holde mellem 14 og 40 timer, siger Brian Pugh.

Der er blevet investeret massivt i savværket over de senere år. Blandt andet i aftale med LUJA.
Den danske virksomhed har relativt frie hænder til arbejdet.

- De arbejder hårdt, når de er her, så mine medarbejdere kan også se forbedringerne.

Netop medarbejderne er vigtige at nævne. For LUJA supporterer Pontrilas’ eget vedligeholds-team og bladleverandør. Det giver det bedste resultat og sikrer en konstant høj produktivitet.

- LUJA træner nogle af vores montører. De har set resultaterne af hans arbejde, så de lytter.

Opmærksom på detaljen

De mange investeringer og samarbejdet med LUJA har betydet en øget produktion og en højere kvalitet. Der er færre stop i produktionen, og forbruget af savblade er mindsket. Selv det drilske lærketræ, kan Pontrilas skære uden en nedgang i produktionen.

- Savbladene kan klare presset, også selvom vi har en højere afvirkning per tand end mange af vores kolleger.

På spørgsmålet om, hvad LUJA er særligt god til, er Brian Pugh ikke i tvivl.

- Der er en “opmærksomhed på detaljen”, som andre ikke har. Det er LUJAs store styrke, samtidig med et stort ønske om at gøre det så godt som overhovedet muligt.

- Vi oplever selvfølgelig stadig problemer i ny og næ, men LUJA er hurtige til at reagere, hvis der er problemer, så jeg synes, at de holder en høj standard.

- De tager sig af savene, så kan vi tage os af alt det andet i produktionen.

Hent referenceblad (PDF)Se flere cases

Fakta

Pontrilas Sawmills er en familievirksomhed, der blev stiftet i byen Pontrilas i 1947. Siden har virksomheden oparbejdet et meget stort kendskab til fremstilling af og handel med træ.

Pontrilas Sawmills logo

Savværket har løbende investeret i moderne anlæg og maskiner, så der fortsat kan leveres kvalitetsprodukter og effektive leverancer.

Pontrilas Sawmills består af to savværker, som er placeret på et 24 hektar stort område nær landsbyen Hereford.

Årligt produceres op mod 200.000 m³ træ.

En god infrastruktur sikrer stabile leverancer til England og Wales.

Se på www.pontrilassawmills.co.uk

Det udførte LUJA Sawtech:

I Pontrilas sawmills hovedlinje står der otte AKE 245 save samt fem Stenner save. Luja har en løbende kontrakt på service af disse save betalt pr. produceret m³.

Det betyder, at vi har ansvaret for at holde savene i høj kondition og driftsikre, hvilket omfatter opretning, bombering, smøring, eftersyn af sliddele, overvågning af værktøj og meget andet.

Før vi startede kontrakten har Luja gennemført en stor ombygning af savene og monteret en stor del nyt udstyr, bl.a. smøre/skrabesystem, oliedoseringsanlæg, nyt fremtræk og el-styring på Stenner saven, samt bygget bladstyringerne om på alle savene. Luja har haft et rigtigt godt og vigtig samarbejde med stedets folk og sammen har vi indført nye rutiner og arbejdsmetoder.

Ønsker du at optimere din produktion?

Vi tilbyder tre forskellige løsningsmodeller for vores kunder, som matcher deres individuelle behov for involvering: Project, Service Solution og Premium Solution.