VIDA Urshult

Bedre kvalitet og øget produktion

Det svenske savværk Vida Urshult har samarbejdet med Luja siden 2006.
Resultatet er bedre kvalitet og øget produktion.

Vida AB er Sveriges største privatejede savværk med 1.100 ansatte på 17 produktionsanlæg. Vida Urshult er et af syv savværker i koncernen, og produktionschef, Anders Eriksson, er meget tilfreds med sit samarbejde med Luja.

De har samarbejdet siden 2006, og i den tid har savværket oplevet en bedre kvalitet i slutproduktet samt en øget produktion.

- Når man regner tilbage fra det første besøg, så er vores produktion øget med mellem 5 og 10 %, fortæller Anders Eriksson.

Vida sav 2

Service på 10 båndsave

Luja servicerer Vida Urshults 10 båndsave. Desuden har Luja installeret smøresystem, og savværket benytter også Luja Bioolie.
Samlet set betyder det, at produktionen med båndsavene er kommet til at køre mere stabilt, og at de færdige trævare har fået en højere kvalitet.

Det har været et løbende samarbejde siden 2006, og Anders Eriksson er glad for sin beslutning.

- Jeg var ikke tilfreds med den løsning, jeg havde tidligere. Vi havde for mange dyre driftsstop, og der skulle hele tiden arbejdes på savene. Reparatøren måtte komme igen og igen, fortæller han.

- Jeg fik kontakt med Luja, som fortalte om deres arbejdsmetode, og de præsenterede det, de kunne. Jeg havde tillid til indehaver Søren Luja Hansen, så jeg synes, at han skulle have lov til at vise, hvad han kunne.

Luja er en mindre dansk virksomhed, men det bekymrede ikke Anders Eriksson.

- Jeg synes faktisk, at det er en fordel at handle med en mindre virksomhed. Det er nemmere at få kontakt, og jeg snakker direkte med ham, som bestemmer og udfører opgaven. Det er jeg meget tilfreds med.

Vida Urshult portraet400 færre savblade

Anders Eriksson havde en forventning om, at båndsavenes arbejde ville blive væsentligt bedre efter samarbejde med Luja. Hans forventninger er til fulde blevet indfriet.

- Jeg ønskede en bedre samarbejdspartner, og jeg ville gerne have, at vores båndsave kunne køre stabilt året rundt.

At smøresystemet er blevet udskiftet har også haft en stor betydning for Vida Urshult.

- Vi havde mange afbrydelser, når savenes blade skulle skiftes. Det er blevet meget bedre, efter vi er gået over til Lujas smøresystem. Vi har faktisk 400 færre skift af savblade om året nu, fortæller han.

På spørgsmålet om, hvordan Luja skiller sig ud, er Anders Eriksson ikke i tvivl.

- Luja har nogle ideer om, hvordan en båndsav skal fungere. Og Søren Luja Hansen er ikke bange for at prøve sine ideer af. Det gør en stor forskel.

Samarbejdet med Luja har rigeligt betalt sig hjem for Vida Urshult.

- Det er meget dyrt, når produktionen står stille, så vi har sparet en række driftsstop, og samtidig har vi øget produktionen og fået et bedre produkt.

Luja kan kun anbefales, og det har jeg også allerede gjort til flere.

Hent referenceblad (PDF)Se flere cases

Fakta

VIDA AB er Sveriges største privatejede savværk med 1.100 ansatte på 17 produktionsanlæg.

Vida logo

Virksomheden producerer en lang række forskellige produkter som eksempelvis emballage, papir og handel med biobrændstof.

Omkring 85% af produktionen eksporteres til Europa, USA og Asien.

Vida Urshult er et af syv savværker i koncernen, og her produceres 155.000 m³ træ om året.

Det udførte LUJA Sawtech:

I hovedlinjen på Vida Urshult står der 10 AKE 245 save som Luja har serviceret i samarbejde med virksomhedens egne folk siden december 2006.

Vi har bl.a. udført opretning, bombering, ombygning af bladstyring samt montage af smøre/skrabesystem og automatisk oliedoseringsanlæg.

Undervejs i samarbejdet har vi sammen udviklet og testet forskellige idéer til at forbedre driften af værktøjet og maskinerne.

Ønsker du at optimere din produktion?

Vi tilbyder tre forskellige løsningsmodeller for vores kunder, som matcher deres individuelle behov for involvering: Project, Service Solution og Premium Solution.