Stangeskovene

For godt til at være sandt

Det norske høvleri Stangeskovene troede ikke helt på, at Luja kunne levere det, der blev lovet. Men det kunne de, og tilfredsheden er stor i dag, hvor Luja har fået lov at levere en række opgraderinger og løsninger til høvleriet.

Har du en båndsav, vil du sandsynligvis have glæde af at samarbejde med Luja.

Det mener Lars Bønøgård fra det norske høvleri Stangeskovene, Bjørnstad Bruk. Lars er teknisk leder på høvleriet, og han er meget tilfreds med de forskellige opgraderinger og produkter, Luja har fået lov at levere. De indledte samarbejdet i 2008.

Lars Bønøgård var ellers en smule betænkelig i starten. Han var nervøs for, om Luja kunne levere det, der blev lovet med blandt andet en væsentlig forbedring i fremføringshastigheden.

- Men jeg har ikke haft nogle problemer med saven siden. Det har næsten været for godt til at være sandt, erkender han.

- Så det Søren Luja siger, holder vand. Han kan det, han snakker om, siger Lars Bønøgård.

Stangeskovene case

Højere hastighed

Stangeskovene case

Stangeskovene fik Luja anbefalet af en af deres leverandører, så det var derigennem, de fik kontakt til den danske virksomhed.

- Luja er meget direkte og meget professionel. Søren Luja siger det, han kan levere, og det lyder lidt voldsomt lige først. Jeg var lidt betænkelig ved, om han kunne levere varen, da han fortalte, at han kunne øge savens hastighed så meget.

- Men det viste sig at være rigtigt, og vores sav kan nu køre med 68 m/min. Så han holdt det, han lovede. Det har virkelig været rigtig godt.

Luja har hovedrenoveret en sav fuldstændig, og den danske virksomhed har også leveret et nyt fremføringsanlæg, elstyring, Luja Bioolie og flere andre produkter til høvleriet.

Tip top samarbejde

Udover hastigheden har Lars Bønøgård også oplevet andre fordele ved samarbejdet.

- Jeg troede ikke, at vores båndsav kunne køre så godt. Jeg har tidligere haft problemer med, at savbladet ville svinge, men alle vores problemer med båndsaven er helt væk nu, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at mine forventninger til samarbejdet er blevet opfyldt. Det har været et tip top samarbejde, så jeg kan faktisk ikke forlange mere.

Hent referenceblad (PDF)Se flere cases

Fakta

Stangeskovene producerer byggematerialer i topkvalitet til professionelle erhvervskunder i det centrale, sydlige og østlige Norge.

Stangeskovene logo

Råmaterialet (gran og fyr) er fra de bedste skovdistrikter i Norge og Sverige.

Virksomheden blev grundlagt i 1899 af Niels Anker Stang, men allerede i flere hundrede år inden, havde familien været tilknyttet skovbrug og træhandel i området, inden de forskellige aktiviteter blev samlet i ét selskab.

Fra begyndelsen havde Niels Anker Stang et langsigtet perspektiv på både skovpolitik og personalestrategi, og den tangegang har senere generationer og ledere i selskabet holdt fast i.

I dag omfatter selskabet alt fra skovbrug til ejendomme, savværk, høvleri og trælasthandel.

Det udførte LUJA Sawtech:

Luja har opgraderet og ombygget en Canali TB1100 Twin på stedet. Vi har bl.a. skiftet lejer, bomberet hjulene, bygget ny bladstyring, monteret nyt smøre/skrabesystem og oliedosering.

Hele fremføringsanlægget er skiftet ud, bladspændingen er ændret, der er sat el-drift på positioneringen og vi har leveret ny el-styring til saven.

Luja har stået for hovedentreprisen og igangkøring.

Ønsker du at optimere din produktion?

Vi tilbyder tre forskellige løsningsmodeller for vores kunder, som matcher deres individuelle behov for involvering: Project, Service Solution og Premium Solution.